Portal za stolare i sve koji trebaju njihovu uslugu

Sudovi će pojačati kontrolu dugova prilikom osnivanja tvrtki
Izmjenama zakona o sudskom registru sudovima bi se omogućilo da prilikom registracije svake nove tvrtke automatski provjere je li osnivač doista platio sve svoje obveze, uključujući poreze, doprinose i plaće radnika.

Iako hrvatsko zakonodavstvo kaže da bi onaj koji osniva novu tvrtku trebao biti bez poreznih dugova u svojim ostalim društvima ili u onima s kojima je povezan ili ima udio od barem pet posto, u praksi se to ne događa. Uskoro bi se to trebalo promijeniti. Ministarstvo pravosuđa i uprave najavilo je u programu zakonodavne aktivnosti da će u prvom kvartalu ove godine pripremiti izmjene Zakona o sudskom registru. Glavni cilj je implementacija europskih direktiva, ali najavljuju i promjene koje se tiču jačih kontrola kod osnivanja tvrtki, piše Novi list.

“Radna skupina još uvijek radi na izradi Nacrta prijedloga Zakona o izmjenama i dopunama Zakona o sudskom registru, te se u okviru iste razmatraju sva relevantna pitanja kojima je cilj rasterećenje poduzetnika od administrativnih obveza, uključujući i način na koji bi sud mogao doći izravno do podataka o dugovanjima osnivača”, odgovarili su iz Ministarstva na upit novinarke Novog lista Jagode Marić.

Cijeli članak možete pročitati na točkanai.hr.

LIGNA 2023, vodeći svjetski sajam za obradu i preradu drva, pokazao je pet dana punih inovacija, inspiracije i umrežavanja. Od 15. do 19. svibnja 2023. 1300 tvrtki iz 50 zemalja predstavilo je svoja rješenja za drvnu industriju i industriju namještaja, trgovinu drvom i primarni sektor.
Ovom strateškom akvizicijom tvrtka Petrokov nadopunjava svoj asortiman i najavljuje jače djelovanje u B2C segmentu poslovanja kroz brand Armal

Tvrtka Petrokov d.o.o. objavila je da je od Nord Produkta preuzela brend Armal. Petrokov se već 33 godina bavi prodajom opreme za grijanje, hlađenje te ugradbene i sanitarne opreme, kao i obnovljivih izvora energije, dok je Nord Produkt poznat kao najveći hrvatski proizvođač namještaja za kuhinje i kupaonice, kade i slavine. Vrijednost transakcije nije objavljena. Armal je brend najpoznatiji po slavinama, ali danas obuhvaća niz proizvoda za opremanje kupaonica.
Bijlard i Alnova / predstavljamo

Tvrtka Alnova dovodi nam na tržište regije jednu (za nas) sasvim novu robnu marku ali iza koje stoji respektabilnih 70 godina iskustva. Riječ je o Nizozemskoj tvrtki Bijlard koja već sedam desetljeća uspješno razvija i tržišno plasira široku paletu ljepila za sve primjene u mnogim granama industrije. Tu je i cijela lepeza različitih prilagođenih pakiranja, od pojedinačne upotrebe za hoby majstore pa do velikih industrijskih pakiranja za tvorničke pogone koji ljepilo koriste kao nezamjenjiv dio u montaži svojih proizvoda.
Uputstva