Portal za stolare i sve koji trebaju njihovu uslugu

Ministar financija potvrdio da se radi na fiskalizaciji napojnice
Ministar financija Marko Primorac najavio je uvođenje mogućnosti da su uz račun prilkom plaćanja karticom iskažei i stavka napojnice. Tako bi se potrošačima omogućilo da napišu koliku napojnicu žele ostaviti, a ujedno bi se taj dio računa porezno tretirao.

Na poreznoj konferenciji koju su u Zagrebu organizirali Ekonomski fakultet i tvrtka Deloiite ministar financija Marko Primorac najavio je uvođenje mogućnosti da su uz račun prilkom plaćanja karticom iskaže i stavka napojnice. Tako bi se potrošačima omogućilo da napišu koliku napojnicu žele ostaviti, a ujedno bi se taj dio računa porezno tretirao. Ministar je rekao da trenutno rade na donošenju tih zakonodavnh izmjena, prenosi Hrvatski radio.

U ovoj godini neće biti većih promjena u poreznom sustavu, ali ministar financija rekao je kako smatra da dohodak i dalje treba postupno rasterećivati, da trošak rada za poslodavce treba biti niži, neto plaće veće, ali d amoramo biti svjesni prioriteta s kojima smo suočeni.

Cijeli članak možete pročitati na točkanai.hr.

LIGNA 2023, vodeći svjetski sajam za obradu i preradu drva, pokazao je pet dana punih inovacija, inspiracije i umrežavanja. Od 15. do 19. svibnja 2023. 1300 tvrtki iz 50 zemalja predstavilo je svoja rješenja za drvnu industriju i industriju namještaja, trgovinu drvom i primarni sektor.
Ovom strateškom akvizicijom tvrtka Petrokov nadopunjava svoj asortiman i najavljuje jače djelovanje u B2C segmentu poslovanja kroz brand Armal

Tvrtka Petrokov d.o.o. objavila je da je od Nord Produkta preuzela brend Armal. Petrokov se već 33 godina bavi prodajom opreme za grijanje, hlađenje te ugradbene i sanitarne opreme, kao i obnovljivih izvora energije, dok je Nord Produkt poznat kao najveći hrvatski proizvođač namještaja za kuhinje i kupaonice, kade i slavine. Vrijednost transakcije nije objavljena. Armal je brend najpoznatiji po slavinama, ali danas obuhvaća niz proizvoda za opremanje kupaonica.
Bijlard i Alnova / predstavljamo

Tvrtka Alnova dovodi nam na tržište regije jednu (za nas) sasvim novu robnu marku ali iza koje stoji respektabilnih 70 godina iskustva. Riječ je o Nizozemskoj tvrtki Bijlard koja već sedam desetljeća uspješno razvija i tržišno plasira široku paletu ljepila za sve primjene u mnogim granama industrije. Tu je i cijela lepeza različitih prilagođenih pakiranja, od pojedinačne upotrebe za hoby majstore pa do velikih industrijskih pakiranja za tvorničke pogone koji ljepilo koriste kao nezamjenjiv dio u montaži svojih proizvoda.
Uputstva