Portal za stolare i sve koji trebaju njihovu uslugu

Spremni za digitalizaciju poslovanja? Uskoro stižu vaučeri!
Kroz Nacionalni plan za oporavak i otpornost (NPOO) osigurana su sredstva za financiranje razvoja poduzetništva i bespovratna sredstva za digitalizaciju malih i srednjih poduzeća (MSP) u vrijednosti od oko 300 milijuna kuna. Nositelji ove inicijative su Ministarstvo gospodarstva i održivog razvoja i HAMAG-BICRO.

Poduzeća koja će se htjeti digitalizirati kroz vaučere birati će između ponuditelja iz Kataloga Ministarstva gospodarstva koji je u izradi. 

Detalji o prijavi, procesu, potrebnoj dokumentaciji i načinu bit će poznati po objavi prvog poziva poduzetnicima. 

Ako imate pitanja u vezi upotrebe vaučera slobodno nas kontaktirajte.

Cilj  je digitalizacija poslovanja malih i srednjih poduzeća, a planira se postići povećanjem ulaganja u digitalne alate i opremu za uvođenje novih ili poboljšanja postojećih poslovnih procesa, poslovanje podići na višu razinu zahvaljujući primjenama novih tehnologija.

Vaučer za poboljšanje digitalnih vještina

Maksimalan iznos vaučera iznosit će 75.000 kn po projektu.

Prihvatljivi troškovi i aktivnosti:

Edukacija stručnjaka za dizajn softvera, umjetnu inteligenciju i sigurnost, edukacija stručnjaka za upravljanje podacima i razvoj novih digitalnih vještina u vezi s računarstvom u oblaku, osposobljavanje koje uključuje prekvalifikaciju i usavršavanje radne snage u pogledu usvajanja digitalnih vještina.

Vaučeri za kibernetičku sigurnost

Maksimalan iznos vaučera iznosit će 110.000 kn po projektu.

Prihvatljivi troškovi i aktivnosti:

izrada sigurnosnih i tehničkih izvješća, provjera propusnosti podataka i penetracijska ispitivanja.

Vaučer za digitalni marketing

Maksimalan iznos vaučera iznosit će 75.000 kn po projektu.

Prihvatljivi troškovi i aktivnosti:

izrada web stranica, izrada i testiranje mobilnih aplikacija, uporaba podataka za poboljšanje interakcije s kupcima, izrada online trgovina i platformi za rezervacije.

Vaučer za razvoj ili primjenu složenih digitalnih proizvoda i usluga

Maksimalan iznos vaučera iznosit će 150.000 kn po projektu.

Prihvatljivi troškovi i aktivnosti:

Usluge subjekata za istraživanje i razvoj koje mogu uključivati materijalne troškove koji nastanu kao dio usluga razvoja, npr. izrada prototipa.

Vaučer za strategiju digitalne transformacije

Maksimalan iznos vaučera iznosit će 76.000 kn po projektu.

Prihvatljivi troškovi i aktivnosti:

Izrada strategije digitalne transformacije, opći troškovi, vanjske usluge.

Korištenjem usluga ponuđenim u ovom vaučeru MSP može pripremiti detaljno istraživanje potreba digitalizacije poduzeća dok samu implementaciju digitalne transformacije može sufinancirati putem Poziva Bespovratne potpore za digitalizaciju.

Ako imate pitanja u vezi upotrebe vaučera slobodno nas kontaktirajte.

Foto: Shahadat Rahman sa Unsplash

LIGNA 2023, vodeći svjetski sajam za obradu i preradu drva, pokazao je pet dana punih inovacija, inspiracije i umrežavanja. Od 15. do 19. svibnja 2023. 1300 tvrtki iz 50 zemalja predstavilo je svoja rješenja za drvnu industriju i industriju namještaja, trgovinu drvom i primarni sektor.
Ovom strateškom akvizicijom tvrtka Petrokov nadopunjava svoj asortiman i najavljuje jače djelovanje u B2C segmentu poslovanja kroz brand Armal

Tvrtka Petrokov d.o.o. objavila je da je od Nord Produkta preuzela brend Armal. Petrokov se već 33 godina bavi prodajom opreme za grijanje, hlađenje te ugradbene i sanitarne opreme, kao i obnovljivih izvora energije, dok je Nord Produkt poznat kao najveći hrvatski proizvođač namještaja za kuhinje i kupaonice, kade i slavine. Vrijednost transakcije nije objavljena. Armal je brend najpoznatiji po slavinama, ali danas obuhvaća niz proizvoda za opremanje kupaonica.
Bijlard i Alnova / predstavljamo

Tvrtka Alnova dovodi nam na tržište regije jednu (za nas) sasvim novu robnu marku ali iza koje stoji respektabilnih 70 godina iskustva. Riječ je o Nizozemskoj tvrtki Bijlard koja već sedam desetljeća uspješno razvija i tržišno plasira široku paletu ljepila za sve primjene u mnogim granama industrije. Tu je i cijela lepeza različitih prilagođenih pakiranja, od pojedinačne upotrebe za hoby majstore pa do velikih industrijskih pakiranja za tvorničke pogone koji ljepilo koriste kao nezamjenjiv dio u montaži svojih proizvoda.
Uputstva