Portal za stolare i sve koji trebaju njihovu uslugu

Program subvencioniranja kamata za ekološki prihvatljive projekte
Najvažniji benefit ovog proizvoda su smanjene kamatne stope u rasponu od 50 do 75 posto inicijalne tržišne kamatne stope, ovisno o vrsti i namjeni ulaganja, istaknuo je predsjednik Uprave HBOR-a Hrvoje Čuvalo.

Hrvatska banka za obnovu i razvitak (HBOR) i 15 poslovnih banaka potpisale su sporazum o sufinanciranju kamata za gospodarske projekte. Riječ je o novom programu iz portfelja HBOR-a koji je namijenjen malim, srednjim i velikim poduzetnicima te javnom sektoru. Kreditne investicije koje bi se subvencionirale moraju biti ekološki prihvatljive. Za program subvencioniranja kamata iz Nacionalnog programa oporavka i otpornosti osigurano je 80 milijuna eura.

Poslovne banke uključene u provedbu financijskog instrumenta su:

Agram banka d.d,
Banka Kovanica d.d.,
Croatia banka d.d.,
Erste&Steiermärkische Bank d.d.,
Hrvatska poštanska banka d.d.,
Istarska kreditna banka Umag d.d.,
Karlovačka banka d.d.,
KentBank d.d.,
Nova hrvatska banka d.d.,
OTP banka d.d.,
Podravska banka d.d.,
Privredna banka Zagreb d.d.,
Raiffeisenbank Austria d.d.,
Slatinska banka d.d. i
Zagrebačka banka d.d.

“Pomoću tih 80 milijuna eura, moguće je potaknuti investicije od 400 milijuna eura”, istaknuo je predsjednik Uprave HBOR-a Hrvoje Čuvalo. “Najvažniji benefit ovog proizvoda su smanjene kamatne stope u rasponu od 50 do 75 posto inicijalne tržišne kamatne stope, ovisno o vrsti i namjeni ulaganja.”

Svaka banka će samostalno, po procijeni rizičnosti svakog projekta i samog klijenta, odrediti kamatnu stopu. Time se ostavlja prostor za konkurentnost, odnosno da klijent odabere banku koja je po njegovoj procijeni najkonkurentnija, objasnila je članica Uprave Privredne banke Zagreb Vedrana Jelušić Kašić.

Cijeli članak možete pročitati na točkanai.hr.

LIGNA 2023, vodeći svjetski sajam za obradu i preradu drva, pokazao je pet dana punih inovacija, inspiracije i umrežavanja. Od 15. do 19. svibnja 2023. 1300 tvrtki iz 50 zemalja predstavilo je svoja rješenja za drvnu industriju i industriju namještaja, trgovinu drvom i primarni sektor.
Ovom strateškom akvizicijom tvrtka Petrokov nadopunjava svoj asortiman i najavljuje jače djelovanje u B2C segmentu poslovanja kroz brand Armal

Tvrtka Petrokov d.o.o. objavila je da je od Nord Produkta preuzela brend Armal. Petrokov se već 33 godina bavi prodajom opreme za grijanje, hlađenje te ugradbene i sanitarne opreme, kao i obnovljivih izvora energije, dok je Nord Produkt poznat kao najveći hrvatski proizvođač namještaja za kuhinje i kupaonice, kade i slavine. Vrijednost transakcije nije objavljena. Armal je brend najpoznatiji po slavinama, ali danas obuhvaća niz proizvoda za opremanje kupaonica.
Bijlard i Alnova / predstavljamo

Tvrtka Alnova dovodi nam na tržište regije jednu (za nas) sasvim novu robnu marku ali iza koje stoji respektabilnih 70 godina iskustva. Riječ je o Nizozemskoj tvrtki Bijlard koja već sedam desetljeća uspješno razvija i tržišno plasira široku paletu ljepila za sve primjene u mnogim granama industrije. Tu je i cijela lepeza različitih prilagođenih pakiranja, od pojedinačne upotrebe za hoby majstore pa do velikih industrijskih pakiranja za tvorničke pogone koji ljepilo koriste kao nezamjenjiv dio u montaži svojih proizvoda.
Uputstva