Portal za stolare i sve koji trebaju njihovu uslugu

Koji su primici neoporezivi i u kojem iznosu
Dio novih pravila na snazi je od 1. listopada, a dio je na snagu stupio 1. siječnja 2023., između ostaloga i obračun u eurima.

Znate li koji su primici neoporezivi i koliki iznosi se mogu isplatiti a da za njih niste obvezni platiti porez na dohodak? U sklopu paketa za borbu protiv poskupljenja Vlada je prošle jeseni povećala iznose neoporezivih primitaka propisanih Pravilnikom o porezu na dohodak. Izmjene su na snazi od 1. listopada 2022., a od 1. siječnja 2023., kao i svi drugi iznosi, neoporezivi primici se obračunavaju u eurima.

Neoporezive prigodne novčane nagrade – božićnice, uskrsnice, naknade za godišnji odmor… – ograničene su na 663,61 euro (5000 kn) godišnje, dok su neoporezive novčane nagrade za radne rezultate i drugi oblici dodatnog nagrađivanja radnika ograničene na 995,42 eura (7500 kn) godišnje.

Neoporezive su i “jubilarne nagrade” za navršeni radni staž kod istog poslodavca:

  • Nagrade za navršenih 10 godina radnog staža do 199,09 eura
  • Nagrade za navršenih 15 godina radnog staža do 265,45 eura
  • Nagrade za navršenih 20 godina radnog staža do 331,81 eura
  • Nagrade za navršenih 25 godina radnog staža do 398,17 eura
  • Nagrade za navršenih 30 godina radnog staža do 464,53 eura
  • Nagrade za navršenih 35 godina radnog staža do 530,90 eura
  • Nagrade za navršenih 40 godina radnog staža i svakih narednih 5 godina radnog staža do 663,61 eura

Otpremnine

  • Neoporezivi primitak budućih umirovljenika (otpremnine prilikom odlaska u mirovinu) ograničene su na 1327,24 eura (10.000 kn)
  • Otpremnine zbog poslovno uvjetovanih otkaza i osobno uvjetovanih otkaza ograničene su na 862,71 euro za svaku navršenu godinu rada kod tog poslodavca
  • Otpremnine zbog ozljede na radu ili profesionalne bolesti ograničene su na 1061,79 eura za svaku navršenu godinu rada kod tog poslodavca

Cijeli članak možete pročitati na točkanai.hr.

LIGNA 2023, vodeći svjetski sajam za obradu i preradu drva, pokazao je pet dana punih inovacija, inspiracije i umrežavanja. Od 15. do 19. svibnja 2023. 1300 tvrtki iz 50 zemalja predstavilo je svoja rješenja za drvnu industriju i industriju namještaja, trgovinu drvom i primarni sektor.
Ovom strateškom akvizicijom tvrtka Petrokov nadopunjava svoj asortiman i najavljuje jače djelovanje u B2C segmentu poslovanja kroz brand Armal

Tvrtka Petrokov d.o.o. objavila je da je od Nord Produkta preuzela brend Armal. Petrokov se već 33 godina bavi prodajom opreme za grijanje, hlađenje te ugradbene i sanitarne opreme, kao i obnovljivih izvora energije, dok je Nord Produkt poznat kao najveći hrvatski proizvođač namještaja za kuhinje i kupaonice, kade i slavine. Vrijednost transakcije nije objavljena. Armal je brend najpoznatiji po slavinama, ali danas obuhvaća niz proizvoda za opremanje kupaonica.
Bijlard i Alnova / predstavljamo

Tvrtka Alnova dovodi nam na tržište regije jednu (za nas) sasvim novu robnu marku ali iza koje stoji respektabilnih 70 godina iskustva. Riječ je o Nizozemskoj tvrtki Bijlard koja već sedam desetljeća uspješno razvija i tržišno plasira široku paletu ljepila za sve primjene u mnogim granama industrije. Tu je i cijela lepeza različitih prilagođenih pakiranja, od pojedinačne upotrebe za hoby majstore pa do velikih industrijskih pakiranja za tvorničke pogone koji ljepilo koriste kao nezamjenjiv dio u montaži svojih proizvoda.
Uputstva