Portal za stolare i sve koji trebaju njihovu uslugu

Što je to Corpus RC?
To je pitanje koje često postavljaju dizajneri i proizvođači namještaja kada prvi put čuju za Corpus ili Corpus Red Cat. Oni upućeniji znaju koja je osnovna namjena programa, ali puno manje korisnika zna tko ga razvija i tko je nositelj autorskih prava.

Corpus je program za podršku u dizajnu, proizvodnji i prodaji namještaja. Njegova funkcionalnost pokriva široki spektar poslova koji se kreću od industrijskog dizajna pločastog namještaja i 3D vizualizacije, preko kalkulacije troškova i optimizacije krojenja do podrške za CNC obradu i izrade dokumentacije. Pokrivanje velikog dijela poslova u izradi namještaja po mjeri i njegova relativno niska cijena doveli su do toga da je Corpus već dugi niz godina neslužbeni standard u branši bez ikakve konkurencije. To potvrđuje činjenica da narudžbe iz Corpusa prihvaćaju svi drvni centri u Hrvatskoj kao što su Sigma PlusIverpanElgradConty PlusFrischeisFurnirMax & Moris i drugi.

 

 

Puno je manje poznato tko je proizvođač iz čijih računala izlaze milijuni linija programa koji je na tržišu više od 20 godina. Samozatajni nositelj autorskih prava i kreator programskog koda je hrvatska tvrtka Vidak d.o.o. U stopostotnoj posvećenosti programiranju i razvoju novih rješenja nije bilo mjesta za direktnu prodaju krajnjim korisnicima. Zato Corpus do računala krajnjih korisnika dolazi preko ovlaštenih zastupnika. Jedan od njih je tvrtka Red Cat Multimedia.

Red Cat Multimedia za svoju distribuciju program Corpus dopunjuje dodatnim podacima i pomoćnim programima iz vlastitog razvoja. Mnogi od tih dodataka pojednostavljuju inače složene funkcije Corpusa i naročito su korisni za početnike i one kojima je brzina rada izrazito bitna. Koje sve mogućnosti ima Corpus Red Cat potražite na službenoj stranici. Po čemu se Corpus Red Cat razlikuje od drugih Corpusa opisano je u ovom članku.

 

LIGNA 2023, vodeći svjetski sajam za obradu i preradu drva, pokazao je pet dana punih inovacija, inspiracije i umrežavanja. Od 15. do 19. svibnja 2023. 1300 tvrtki iz 50 zemalja predstavilo je svoja rješenja za drvnu industriju i industriju namještaja, trgovinu drvom i primarni sektor.
Ovom strateškom akvizicijom tvrtka Petrokov nadopunjava svoj asortiman i najavljuje jače djelovanje u B2C segmentu poslovanja kroz brand Armal

Tvrtka Petrokov d.o.o. objavila je da je od Nord Produkta preuzela brend Armal. Petrokov se već 33 godina bavi prodajom opreme za grijanje, hlađenje te ugradbene i sanitarne opreme, kao i obnovljivih izvora energije, dok je Nord Produkt poznat kao najveći hrvatski proizvođač namještaja za kuhinje i kupaonice, kade i slavine. Vrijednost transakcije nije objavljena. Armal je brend najpoznatiji po slavinama, ali danas obuhvaća niz proizvoda za opremanje kupaonica.
Bijlard i Alnova / predstavljamo

Tvrtka Alnova dovodi nam na tržište regije jednu (za nas) sasvim novu robnu marku ali iza koje stoji respektabilnih 70 godina iskustva. Riječ je o Nizozemskoj tvrtki Bijlard koja već sedam desetljeća uspješno razvija i tržišno plasira široku paletu ljepila za sve primjene u mnogim granama industrije. Tu je i cijela lepeza različitih prilagođenih pakiranja, od pojedinačne upotrebe za hoby majstore pa do velikih industrijskih pakiranja za tvorničke pogone koji ljepilo koriste kao nezamjenjiv dio u montaži svojih proizvoda.
Uputstva