Portal za stolare i sve koji trebaju njihovu uslugu

movo The Performer uredski namještaj finalist DesignEuropa Awardsa
Inovativna kolekcija uredskog namještaja movo, razvijena u Sobočan dizajn studiju, prepoznata je na tržištu u premium segmentu uredskog namještaja što potvrđuju do sada osvojene prestižne međunarodne nagrade za dizajn i inovacije

The Performer, jedan od modela movo premium uredskog namještaja, odabran je među četiri finalista ovogodišnje dodjele nagrada DesignEuropa Awards u kategoriji industrijskog dizajna.

 

Ovu vrijednu nagradu svake dvije godine dodjeljuje Ured Europske unije za intelektualno vlasništvo (EUIPO). Ove je godine za nagradu konkuriralo 700 prijava i nominacija iz 43 zemlje, a movo je jedini hrvatski predstavnik u iznimnoj konkurenciji. U obrazloženju odluke o finalistima, navodi se kako postavljaju nove standarde u industrijskom dizajnu uz poštivanje načela održivosti.

 

Cijeli članak možete pročitati na točkanai.hr.

LIGNA 2023, vodeći svjetski sajam za obradu i preradu drva, pokazao je pet dana punih inovacija, inspiracije i umrežavanja. Od 15. do 19. svibnja 2023. 1300 tvrtki iz 50 zemalja predstavilo je svoja rješenja za drvnu industriju i industriju namještaja, trgovinu drvom i primarni sektor.
Ovom strateškom akvizicijom tvrtka Petrokov nadopunjava svoj asortiman i najavljuje jače djelovanje u B2C segmentu poslovanja kroz brand Armal

Tvrtka Petrokov d.o.o. objavila je da je od Nord Produkta preuzela brend Armal. Petrokov se već 33 godina bavi prodajom opreme za grijanje, hlađenje te ugradbene i sanitarne opreme, kao i obnovljivih izvora energije, dok je Nord Produkt poznat kao najveći hrvatski proizvođač namještaja za kuhinje i kupaonice, kade i slavine. Vrijednost transakcije nije objavljena. Armal je brend najpoznatiji po slavinama, ali danas obuhvaća niz proizvoda za opremanje kupaonica.
Bijlard i Alnova / predstavljamo

Tvrtka Alnova dovodi nam na tržište regije jednu (za nas) sasvim novu robnu marku ali iza koje stoji respektabilnih 70 godina iskustva. Riječ je o Nizozemskoj tvrtki Bijlard koja već sedam desetljeća uspješno razvija i tržišno plasira široku paletu ljepila za sve primjene u mnogim granama industrije. Tu je i cijela lepeza različitih prilagođenih pakiranja, od pojedinačne upotrebe za hoby majstore pa do velikih industrijskih pakiranja za tvorničke pogone koji ljepilo koriste kao nezamjenjiv dio u montaži svojih proizvoda.
To je pitanje koje često postavljaju dizajneri i proizvođači namještaja kada prvi put čuju za Corpus ili Corpus Red Cat. Oni upućeniji znaju koja je osnovna namjena programa, ali puno manje korisnika zna tko ga razvija i tko je nositelj autorskih prava.
Uputstva